Miért olyan kedvelt a szülők között a pelenka akció?

Szinte nem mehetünk el úgy egy-egy babáknak szóló polc mellett a hiperben, hogy ne lenne valamilyen pelenka akció, ahol olcsóbban szerezhetjük be a kicsiknek szükséges dolgokat. Ugyanez a helyzet a pelenka webshopoknál is, ahol ráadásul még nagyobb kedvezményekkel találkozhatunk, és garantáltan van ilyen részlegük.

De mi lehet az oka ennek a nagy akciózásnak? Valóban ennyire kedvelik a szülők a kedvezményes vásárlási lehetőséget? Hol éri meg ez a boltoknak? Ezekre a kérdésekre olvashatunk választ ebben a cikkben.

Mindenki szeret pénzt spórolni

Az akció az egyik legjobb marketingeszköz, mivel az emberek szeretnek pénzt spórolni. Ha azt érzik, hogy jól jártak, akkor az olyan hormonokat szabadít fel bennük, mint a csokievés vagy másféle örömök megélése.

Nincs ez másképp a kismamákkal sem, akiknek az életét amúgy is nagyrészt a gyerek-pelenkázás-etetés háromszög teszi ki, és már egy újszülöttnél is rendkívül sok pelus szükséges. Sőt, náluk kellhet a legtöbb, mivel a csecsemők valóban kis gyomrát pár óránként meg kell tölteni, amit törvényszerűen követ a kaki.

A pelenka akció emiatt olyan dolog, amivel a szülők pénzt spórolhatnak. De hogy miért jó ez egy üzletnek? Azért fontos az akciózás, mert ezáltal növelhető az ügyfélhűség, és a hálás szülők a pelus mellett más, a gyerekeknek fontos kiegészítőket is a boltban fognak megvenni. Már pedig, ha bevásárolnak a popsikrémből, nedves törlőkendőből, babhintőporból és samponból, azzal további összegeket hagynak a pelenka webshop kasszájában. Így a pelenka akció egy olyan dolog, amely mindkét félnek hasznot hoz.

A Pommette pelenka például híres a gazdaságos árairól, így rendszeres résztvevője a különféle akciós pelenka csomagoknak. A webshopok is kedvelik ezt a kiváló francia márkát, amely egyáltalán nem érdemtelenül hatalmas népszerűségre tett szert az utóbbi években Magyarországon.

pommette pelenka a pelenkauzlet.hu oldalán
Pommette pelenka, forrás: Pelenkauzlet.hu

Ha a Pommette helyett mi más márkanevekre esküszünk, mint például a Libero vagy a Pampers, akkor sem kell elkeserednünk, mivel az akciós pelenkák mindenféle márkanévből elérhetők. Elegendő meglátogatnunk a kedvenc webshopunkat, hogy láthassuk, ebben a hónapban mennyit tudunk spórolni a kicsik ezen nélkülözhetetlen babatermékén.