Az On-page SEO eszközök segítségével lényegében egy saját weboldal elérhetőségét javíthatjuk a találati listákban. Az alábbi cikkben a főbb On-page SEO eszközöket gyűjtöttük össze, hogy komplettebb képet kaphassunk ezekről az eszközökről.

Meta címsor használata

A meta címsor lényegében a keresési találat során megjelenő kattintható szöveg, egy olyan alapvető SEO eszköz, ami a mögötte található weboldalra irányítja a felhasználókat. Ennek megfelelő használata sokat javíthat a keresések utáni minél jobb helyezés elérésében.

Ezen a téren fontos tényező, hogy a meta címsorban mindig szerepeljen a kiválasztott kulcsszó, de sose fogalmazzuk bele magyartalanul, hiszen az elriaszthatja a felhasználókat.

Megfelelő meta leírás

Az úgynevezett meta leírás egy 120-160 karakterből álló szöveg, amelynek a siker érdekében tartalmaznia kell szintén a kulcsszót. A keresőmotorok, mint amilyen a Google ugyanis ebből a szövegből fogja kiemelni a kereséssel való egyezést.

Tehát ha a meta címsor és a meta leírás is egy adott kulcsszóra stimmel, akkor ott jóval nagyobb az esélye a kedvező helyezésnek és a figyelemfelhívásnak is.

Belső linkstruktúra megléte

A megfelelő belső linkstruktúra szintén kiemelten fontos. Ennek oka, hogy a keresőmotorok kifejezetten figyeli, hogy egy weboldal megfelelő belső struktúrával rendelkezik-e linkek terén. Tehát egy weboldal szöveges tartalma akkor hozhat igazi eredményt, ha abban található más belső oldalakra mutató link is. A linkelésnél persze szintén fontos a kulcsszavakra való ügyelés és azok beépítése a linkek horgonyszövegébe. Éppen ezért egy SEO tanácsadás során a linkek meglétére és felépítése kiemelt figyelmet fordítanak a szakemberek.

Értékes tartalmak létrehozása

A keresőmotorok lényegi eleme, hogy mindig az értékes, egyedi tartalmakat keresi és az ilyenekkel rendelkező weboldalakat igyekszik előtérbe helyezni a keresési eredményekben is. Emiatt nagyon fontos, hogy a weboldalakon mindig új, naprakész és persze egyedi tartalmak jelenjenek meg, amik a felhasználók számára is releváns információkat tartalmaznak az adott témához kapcsolódóan.

Ezeken felül természetesen még sok más eszköz is rendelkezésre áll SEO szempontból, de a fentiek mindenképp a legfontosabbak ezen a téren.