A hegyikristály nem más, mint színtelen változata a kvarcnak, melyet drágakőnek is használnak. A régi görögök úgy gondolták, hogy a hegyikristály az Alpok magas, hófödte bércein kikristályosodott jégből keletkezik, ezért nevezték el kristallosnak, vagyis jégnek.

A hegyikristály, akárcsak a rózsakvarc, egyike a 12 mesterkristálynak. Eszerint megoltalmazza viselőjét a démonoktól, hatalmas erőt és energiát ad. Sokféle áldásos hatása van, többek között csökkenti a szorongást, depressziót, szabályozza az immunháztartást, erősíti az immunrendszert. Ez utóbbi jótékony hatása kiváltképpen fontos most, hogy a COVID-19 okozta pandémia járja át az egész világot.

Fájdalomcsillapító hatása miatt is sokan hordanak maguknál hegyikristályt, és mert általánosságban tisztítja, energetizálja az egész csakránkat, kiváló általános gyógyír is. Más ásványokkal együtt is viselhetjük, mert erősíti azok hatásait. Ékszerként kiváló ötlet viselni, különösen hosszú távon.

Az ametiszt a legkedveltebb kő

A kvarc ásványának ibolyaszínű változata az ametiszt, ami görögül azt jelenti, hogy józan. Amiatt nevezték el így, mert azt tartották, hogy gyógyítja a részegességet.

Az ametiszt a legkedveltebb kő mind közül, és nem véletlenül. Az asztrológia szerint a Vízöntők és a Halak szülötteinek a köve, mely gondolatokra serkenti őket, mivel a tiszta értelem és józanság köve, és még a mérgektől is megóvja viselőjét.

Nevét női névként is használják, mely szintén bizonyítja, hogy milyen tiszteletnek örvend évezredek óta. Áldásos hatásai közé tartozik, hogy stabilizálja a vérnyomást, fejleszti a spiritualitást, oldja a stresszt, csökkenti az ízületi gyulladást, javítja az ekcémát, és fájdalomcsillapító hatása is van.

Az ametiszt, a rózsakvarc és a holdkő mellett egyike a 12 mesterkristálynak, ami jól mutatja, hogy mekkora ereje van. Közülük az egyik legerősebb hatása az ametisztnek van, még a vérnyomást is képes kiegyenlíteni, a vérrögöket feloldani, és az egész érrendszerre általános jótékony hatással bír.