Bizonyára mindenki hallott már az ágyi poloskáról és sokan tapasztalták eddig milyen kellemetlenségeket tudnak okozni. Ez a mindössze 5-7 mm nagyságú élősködő még a legtisztább otthonokba is észrevétlenül képes bejutni sok problémát okozva az ott lakóknak.

Ebben a cikkben az ágyi poloska csípéséről lesz szó, az lesz kifejtve, honnan ismerhetjük fel, hogy valóban ennek a vérszívónak a támadásáról van szó.

Hogyan néz ki az ágyi poloska csípése?

Amikor valami megcsíp bennünket, felmerül bennünk a kérdés, hogy ez mégis mi lehet. Leggyakrabban először szúnyogcsípésre gyanakszunk, de ágyi poloska is állhat a háttérben.

Céljuk ugyanaz: táplálék szerzése a vérből. Az ágyi poloska csípés fő jellemzője, hogy az érintett területeken több apró, piros duzzanat jelentkezik a csípés után bizonyos idő elteltével. Ez gyakran akár 1-2 hét is lehet, ami idő alatt akár még több támadásnak lehetünk kitéve.

Leginkább csalánkiütéshez hasonlítható. Maga a csípés nem fájdalmas, ezért az ember gyakran csak később veszi észre, hogy áldozattá vállt. A szakértők szerint betegségeket nem terjesztenek, viszont a fájdalmas csípések igencsak megkeseríthetik az emberek életét.

Némely személyeknél allergiás reakciókat is kiválthat, ezért mindenképp fontos odafigyelni rájuk. Szükséges megemlíteni, hogy a viszketés megjelenése sem törvényszerű minden esetben. Összességében elmondható, hogy a tünetek az immunrendszer működésétől függenek és ezért teljesen egyéniek lehetnek.

Az ágyi poloska jelenlétére utalhat édeskés illat is ágyban, ami tulajdonképpen az állat váladéka. Ezek apró pöttyök és mivel szabad szemmel alig láthatóak, még inkább megnehezítik, hogy észre vegyük őket.

A megfelelő higiénia betartásával visszaszoríthatjuk ezeket az éjjel támadó vérszívókat, de néha csak bizonyos vegyszerek segíthetnek teljes kiűzésükben. Ha úgy érezzük, egyedül nem tudunk megbirkózni velük, keressünk fel egy szakembert.

Forrás: How to Check for Bed Bugs?