Létrejött első publikált weboldalunk, de mégsem hozta meg a hozzá fűzött reményeket? Hiába tettünk meg minden tőlünk telhetőt, mégis a találati lista végén szerepelünk? Ilyen esetekben ideje felkeresni egy SEO szakértőt és az ő gondjaira bíznunk weboldalunk sorsát, ugyanis nekünk komoly keresőoptimalizálásra van szükségünk.

A SEO a keresőoptimalizálást jelenti

Először is a SEO a Search Engine Optimization angol kifejezés rövidítése, mely keresőoptimalizálást jelent, azaz azt a tevékenységet, melynek köszönhetően a potenciális ügyfeleink könnyebben megtalálják oldalunkat. A SEO tevékenység rengeteg kisebb lépésből áll össze, melyek egy részét mi magunk is elvégezhetjük, viszont a többségét inkább bízzuk a SEO szakemberre. Az egyik legfontosabb dolog, amit jobb, ha nem mi magunk végzünk, az a linképítés.

A linképítés lényegében annyi, hogy más weboldalak szövegébe beágyazott linkeken keresztül is elérhetőek leszünk. Minél több ilyen link mutat ránk, annál komolyabb értékelést kapunk a Google algoritmusától és annál előrébb sorol minket a találatok között. A SEO szakemberek a legjobb tudásuk szerint igyekeznek a legjobb oldalakat megtalálni számunkra és prémium linkeket kiépíteni.

A prémium linképítés lényege a minőségi linkek hálózata

A prémium linkek tulajdonképpen sima linkek, csak prémium weboldalról származnak. Egy weboldalt a következő tényezők tesznek prémiummá: hosszú és jelentős múlttal rendelkezik, masszív olvasóbázissal rendelkezik, akik rendszeresen látogatják az oldalt, a weboldal mobiltelefonra is optimalizálva van, nincs telerakva reklámokkal, illetve mind a külső megjelenése, mind a tartalma kifogástalan minőségű.

Egy ilyen oldallal történő összeköttetés rendkívül sokat dobhat az esélyeinken, főként, ha több tíz ilyen linkkel rendelkezünk. A SEO szakembernek továbbá arra is ügyelnie kell, hogy a két oldal többé-kevésbé hasonló tevékenységgel rendelkezzen. Például egy sampon web áruházat érdemes lehet egy fodrászat balogjával összekötni. Az ilyen kapcsolatokat érzékeli a legerősebbnek a Google algoritmusa és így kerülhetünk a legkönnyebben a találati lista elejére.

Vállalkozásunk piaci előnnyel bír, ha a Google minket hoz elsőként találatnak, hiszen az emberek többsége az első néhány lehetőségnél nem nyit meg többet, ráadásul az első oldalon kívül máshol nem is keresgél. A prémium linképítés biztosan meghozza a sikert számunkra és egyből az elsők közé repít.