A Samsung porszívók ma már ugyanúgy szűrőrendszerekkel dolgoznak, mint a többi modern porszívó gyártó termékei. Ezek között is fontos szerepet kapnak a bemeneti és kimeneti HEPA szűrők, melyek rendszeres cserére szorulnak. Ez a modern technológia ugyanis csak akkor működik megfelelően, ha karban is van tartva, szerencsére majdnem minden porzsák bolt tart ilyen termékeket a kínálatban.

Mi az a HEPA filter, és miért kell a Samsung porszívókba?

Fontos leszögezni, hogy a HEPA filter nem a Samsung találmánya, hanem ma már az összes modern porszívó alapkellékének számít. A HEPA egy angol mozaikszó, mely magyarul nagy hatékonyságú részecske szűrést jelent, és az ilyen szűrők egy kombinált módszert használnak fel a szennyezőanyagok eltávolítására a levegőből.

A HEPA szabvány szerint a lebegő részecskék esetén minden 10000 részecskéből maximum 3 juthat át a szűrőn, ha ez már nem teljesül, akkor a szűrőt cserélni kell.

A Samsung HEPA szűrő termékek úgy működnek, hogy a nagyobb méretű szennyeződéseket a szűrő rostjai fogják meg, melyek beágyazódnak, és véglegesen ott maradnak. A közepes méretű részecskéket a roston irányváltoztatásra kényszerítik addig, míg meg nem akadnak valamelyik anyagszálban. A legkisebb szennyeződések pedig addig keringenek a szálak között, míg egymással ütközve végül valamelyik rostba csapódnak.

A porszívókban is ugyanez az elv érvényesül, hiszen a HEPA filter már sok helyen bizonyított a világban. A Samsung vezető porszívógyártóként élen jár a technológiai újításokban, így ma már nehéz olyan modellt találni, melyben nincs filter.

Az elkoszolódott HEPA filtert érdemes a gyártó előírása szerinti időközökben cserélni, hiszen így valóban el tudja látni a feladatát, és a levegő megtisztítva kerül vissza a légtérbe. A Samsung HEPA szűrő termékek ráadásul kiváló árban férhetők hozzá a porszívó webshopokban, így nem érdemes sokáig húzni a cseréjüket. Ezzel nem csak a lakókörnyezetünk válik egészségesebbé, de a porszívó is sokkal tovább el tudja látni a feladatát.