Ha egy pár eldöntötte, hogy együtt szeretne élni a továbbiakban, elkezdik az esküvőjüket szervezni. Megállapodnak a helyszínben, meghívottak számában, névsorában, az esküvői menüben, a szertartás rendjében, tartalmában.

Az esküvő lebonyolításában, látványossá, egyedivé tételében nagy szerepe van az esküvői tábláknak. A maguk egyszerűségében és különlegességében mosolyt csalnak a vendégek arcára. Egy-egy frappánsan megfogalmazott szöveg akár családi szállóigévé is válhat a későbbiekben.

Ezek az esküvő táblák informálhatnak is, a vendégek számára akár utat is mutathatnak, hogy mit, merre találnak.

Üdvözlő, köszönő tábla

Ezek az esküvői táblák többféle stílusúak lehetnek, kiélhetjük egyedi elképzeléseinket, sajátosan, különlegesen díszíthetjük. Sokféle módon dekorálható. Ráírathatjuk az üdvözlő, köszönő, köszöntő szöveget, a helyszínt, az esemény időpontját, a pár nevét. Fénykép is tehető rá, de akár virágok, szalagok.

Ha megvásároljuk a táblát, a későbbiek folyamán örök emlék lesz. Egyedi, romantikus feliratot is tehetünk rá, ami az eseményre utal.

Felállíthatjuk önmagában is, akaszthatjuk, támaszthatjuk, de állványra is, pl. festőállványra, kottatartóra is rakható. Ezek a táblák nemcsak stílusosak, egyediek, de tájékoztathatjuk vele a vendégeket is.

esküvői tábla
esküvői tábla, forrás: www.eskuvoitablak.hu

Asztalszámok, asztali táblák, ültető táblák

Ezek az esküvői táblák nagy segítséget nyújtanak az esküvőn, hiszen az ifjú pár nem tud mindig mindenütt jelen lenni. Eligazítják a násznépet a helyszínen. Megmutatják, hogy kinek, hova, melyik asztalhoz, székre kell ülnie. A vendégek nem érzik magukat elveszettnek addig sem, míg a pár például fotózáson vesz részt.

Ráírathatjuk például az esküvői menüt, italokat. De vicces feliratok is lehetnek a táblákon, amik mosolyt csalnak az arcokra.

Ceremónia táblák

Hogy ne legyen szokványos az esküvőnk, készüljünk egy kis ceremóniával, amivel személyre szabhatjuk esküvőnket. Ha már összekötöttük az életünket, ezt többféle módon megjeleníthetjük. Ehhez nyújt segítséget a kötélceremónia tábla, amin egy – lehet vicces is – felirat mellett három zsinór található, amit a szertartás során a pár egybefon.

Két lakat egymásba kapcsolásával is kifejezhető, hogy ettől az időponttól kezdve a két ember eggyé válik, a két szív egyszerre dobban.