Minél több ismerősünk van, annál bonyolultabbá válhat nyomon követni, kinek mikor van a névnapja. Ebben nyújtanak segítséget az online névnapos naptárak, amelyek közül az egyik legígéretesebbet mutatjuk be nektek.

A névnapozásnak évszázados hagyománya van több európai, erős keresztény múlttal rendelkező, illetve jelenleg is keresztény kultúrát őrző országban, így Magyarországon is. Habár a fiatalok közt egyre ritkább, a többség még mindig ápolja a névnap ünneplés tradícióját.

Korábban ha családtagunkat, ismerőseinket, kollégáinkat terveztük felköszönteni, akkor elég volt annyit tenni, hogy megnéztük a fali naptárban található dátum és név párosítás, amelyből azonnal tudhattuk, hogy kinek van ma a névnapja. Ez mindaddig szépen és jól működik, amíg nincs túl sok kapcsolatunk, vagy nem ismerkedünk meg olyan személyekkel, akik neve egyáltalán nem található meg a naptárakban. Ilyenkor jöhet jól, ha a fali naptár helyett inkább online ellenőrizzük, hogy mi a mai névnap.

A Nevnap.pro névnapkereső segítségével bárhonnan könnyen és azonnal megtudhatjuk az aktuális és az elkövetkezendő dátumokhoz tartozó névnapot. A weboldal minden hordozható vagy asztali informatikai eszközről elérhető. Nem számít, hogy éppen úton vagyunk vagy az irodában, mobiltelefonról és számítógépről is ugyanolyan gyorsan elérhető. A főoldalon azonnal láthatjuk az aktuális neveket, a kifinomult kereső funkció segítségével pedig kétséget kizáróan megtudhatjuk, hogy egyes modern nevet viselő ismerőseink mely napokon ünneplik névnapjukat.

Elképzelhető, hogy továbbra is szeretnénk a fali naptárakéhoz hasonló módon áttekinteni egy-egy hónap neveit. Ekkor elég ellátogatnunk a névnap naptár nézethet, ahol a mobiltelefonok használatának kényelmével böngészhetjük, akár utazás közben is az előre látható névnapokat és kiemelt ünnepnapokat.

Ha modern neveket keresünk, vagy csak becenévről ismerjük egy adott ismerősünket, akkor is nagy segítséget nyújt az oldal, ugyanis adatbázisa tartalmazza az összes kiterjesztett naptári nevet, és a keresztnevekre történő keresésekre is megfelelő találatot ad. Figyelmeztet a rokon nevekből adódó bizonytalan esetekre, így még időben kideríthetjük, hogy például Kati nevű ismerősünk teljes utónevét, vagy Kata-, esetleg Katalin becenevét használja.

Ismerd meg és tapasztald ki a hétköznapokban a Nevnap.pro névnap kereső használatát és garantáljuk, hogy többé nem fog hiányozni a fali naptár!