Az otthonunk berendezése, a színek, a bútorok, az apró kiegészítők meghatározzák, hogy milyen hangulat töltjük otthon az időnket. Mindenkinek van kedvenc helye, kedvenc csészéje, lámpája, tányérja. Kár lenne tagadni, hogy ragaszkodunk ezekhez a tárgyakhoz, hiszen örömet okoznak nekünk és ha meg kell válnunk tőlük, azt nem jó szívvel tesszük.

Amikor a nappaliba, a játszószobába vagy akár a hálószobába keresünk komfortos bútort, szempont lehet, hogy egy olyan elemet vásároljunk, amelynek több funkciója van, a család minden tagja használni tudja és legyen hangulata, megjelenése, ami tükrözi a személyiségünket. 

A babzsákfotelek nem csak méretben és színben, hanem formában is rendkívül változatosak. Emellett nagyszerűen lehet bennük pihenni, olvasni, játszani, böngészni a telefonon a híreket vagy baráti, családi beszélgetések színhelye lehet.

A babzsák mosható, nem kell kidobni, ha koszos lesz

Az otthonunk egy olyan hely, ahol szinte bármi megtörténhet. A legnagyobb elővigyázatosság mellett is történnek balesetek a kedvelt bútorainkkal, főleg azokon a helyeken, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Kiborulhat a szőnyegre egy bögre kakaó vagy vörösbor, felugorhat a kutya sáros lábbal a kanapéra és a makacs foltokat nem könnyű kiszedni a szövetből.

Sokan gondolják, hogy a babzsák egy olyan bútor, amit nem lehet tisztítani, és ha már vállalhatatlanul néz ki, inkább kidobják és vesznek egy újat helyette. Valójában a babzsákfotelek készítői odafigyelnek erre is. 

Ha a fotel mosható anyagból készült, akkor a töltelék egy belső zsákban van, így a huzat mosható lesz. Ha pedig a polisztirol golyók a zsák belsejében szabadon mozognak, akkor olyan huzattal van dolgunk, ami nedves szivaccsal könnyen tisztítható. Attól sem kell tartani, hogy penészedni kezd az anyag, a töltelék ugyanis nem képes magába szívni a nedvességet. 

A másik tipikus hiba, hogy mellőzni kezdik a babzsákfotelt, amikor kezd veszíteni a formájából. A polisztirol egy összenyomható anyag, rendszeres használat mellett úgy tűnhet, mintha egyre kevesebb töltelék lenne a fotel belsejében. Erre a megoldás egyszerű: rendeljünk a gyártótól egy nagy adag tölteléket, zúdítsuk bele az erre kialakított nyíláson át és a fotel ismét olyan lesz, mint újkorában.