A digitalizálás térnyerése ellenére a papír alapú iratrendező még mindig a vállalkozások egyik igen fontos eszköze. Viszonylag rövid idő alatt tetemes mennyiségű számla, szerződés, árajánlat, üzleti jelentés, munkaügyi irat gyűlik össze, az iratok megőrzési idejét pedig jogszabályok határozzák meg. Emiatt is fontos, hogy rendezetten és jól visszakereshető módon gyűjtsük a dokumentumokat. Ám nem kell céget vezetni, a háztartáson belüli számlák, orvosi papírok, előfizetési szerződések, garancia levelek stb. számára is jó döntés néhány megfelelő iratrendező beszerzése.

Az iratrendező hosszú évekig őrzi a fontos nyomtatványokat

A gyűrűs, erős kartonból készült iratrendező egyszerre nagyobb mennyiségű nyomtatvány rendezett tárolására alkalmas. Rendkívül ellenállóak, mindennapos használat mellett is éveken, vagy akár évtizedeken keresztül megbízhatóan alkalmazhatók. A strapabíró kivitel a PP-vel borított kartonnak, az fém élvédőknek és belső leszorítóknak, illetve a megerősített kihúzó lyuknak köszönhető.

Az ideális iratrendezést segítik a változatos színek (piros, kék, lila, rózsaszín, zöld, sárga, fekete, fehér és ezek különböző árnyalata), melynek köszönhetően még praktikusabban különíthetők el a tárolt iratok, típus szerint. Emellett az iratrendező gerincén cserélhető címkék, feliratozható matricák kapnak helyet. Így a tárolt tartalmat pontosan feljegyezhetjük vagy akár betűrendbe tehetjük a mappákat.

A legtöbb iratrendező A4-es méretű, genothermbe gyűjtött, lefűzött nyomtatványok tárolására alkalmas, de előfordulnak A3 vagy A5 méretű iratokhoz megfelelő gyűrűs nyomtatvány tárolók is. A tárolható papírlapok száma a nagyobb kapacitással rendelkezők esetében eléri az 500 lapot (80 grammos papír). Az erős emelőkaros megoldásnak köszönhetően nem kell attól tartani, hogy az iratok kihullanak, még akkor sem, ha a kihasználjuk a teljes kapacitást. 

Azok számára, akiknek fontos, hogy magas minőségű, környezetbarát megoldások kapjanak helyet az irodában vagy otthon, elérhető már 100%-ban újrahasznosított papírból készült iratrendező is.