A fitbox egy modern csoportos fitness óra, ahol az oktató állítja össze a változatos boksz elemekből álló edzéseket. A legfőbb cél, hogy minél több kalóriát égessünk el, miközben jól érezzük magunkat.

Miben különbözik a fitbox a hagyományos boksztól?

A fitbox nem az önvédelemre összpontosít, célja a szív-és érrendszer megerősítése, az energiafelhasználás, és mindemellett a szellemi felfrissülés. A kardió edzés során lehetőségünk van levezetni a hétköznapi stresszt, képes feloldani a felgyülemlett feszültséget, a rendszeres fitbox edzések elősegítik a kiegyensúlyozottabb életvitelt.

Hogyan zajlanak az órák?

A csoportos órák a szokásos aerobic elemekkel kezdődnek, ezután fokozatosan épülnek be az edzésprogramba az ütések és rúgások sorozata. A fitbox során nincsenek páros harcok, mindenki az oktató által bemutatott gyakorlatokat végzi egyénileg.

A fitbox előnyei

  • magas kalóriafogyasztás
  • fenék és csípő erősítő
  • stresszoldó
  • állóképességet fejleszt

Képzési technikák

A fitbox aerobik elveken alapszik, ajánlott legalább heti 2 alkalommal részt venni az órákon, és ne felejtsünk el az edzések után nyújtani. Az ideális alak elérése érdekében érdemes a fitboxot erőleckékkel is kombinálni, mint például a Hot Iron edzés. Ezzel szemben nem ajánlott biciklizéssel vagy zumbával fűszerezni a fitbox órákat, hiszen túl nagy intenzitású kardió mozgások nem feltétlenül tesznek jót a szívnek, helyettük inkább a jóga ajánlott.

A fitbox órákra kesztyűre biztosan szükség lesz, a legjobb, ha van sajátod.  A fitbox technikákat tekintve a fő szabály az, hogy ne feszítsük túl az ízületeket, és mindig mozogjunk óvatosan.

Férfiak is részt vesznek az órákon, viszont abban a tudatban, hogy nem a fitbox órákon fognak „férfi izmokat” fejleszteni. A fitbox nagyobb valószínűséggel inkább a koordinációt és az általános erőnlétet fejleszti.

A fitbox előnyei

  • magas a kalóriafogyasztás
  • a terhelés egyenletesen oszlik el a karok és a lábak között
  • nem unalmas az edzés, a csoportos órák intenzívek
  • oldja a stresszt

A fitbox edzések időtartama

Egy fitbox óra átlagosan nagyjából 50-60 percig tart, mindenképpen nagy intenzitású edzésnek számítanak. Ha látható eredményt szeretnénk elérni, rendszeresen legalább 4 hónapon keresztül járjunk az órákra. Szerencsére változatos elemekből épül fel, ezért biztosan nem fogjuk megunni.

Hatékonyabb más kardió edzéseknél

A fitbox sokkal összetettebb mozgásfajta más kardió edzésekhez képest, a kombinált ütésektől és rúgásoktól válik egyedivé, amely valódi kihívás a test számára. A légzésre mindig fontos odafigyelni, és a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről se feledkezzünk meg!

Régóta szálkásabb testalkatra vágysz és kipróbálnál valami új edzésformát? Ha szeretnél intenzíven kalóriát égetni, miközben a jó hangulatú zenés csoportos órákon veszel részt, akkor mindenképp válaszd a fitboxot. Hívd el a legjobb barátodat is, és próbáljátok ki együtt a Brill Fitness fitbox óráit! Építsd be a heti rutinjaid közé, és garantáltan jobban fogod magad érezni a bőrödben!