Az osztrák főváros szinte minden pontján találhatunk egy szórakozóhelyet, ahol az esténket tölthetjük. Van köztük ismertebb és kevésbé ismertebb is egyaránt és az zenei stílusok legszélesebb palettáját kínálják a bulizni vágyók számára. Minden évszakban van lehetőségünk kitombolni magunkat egy-egy szórakozóhelyen, ám az igazi nagy dömping nyáron kezdődik.

Bécsben mindenféle stílust megtalálhatunk

A Duna partján rengeteg különféle szórakozóhelybe látogathatunk el, akármilyen zenei stílust is keresünk. A part mentén elhelyezkedő szórakozóhelyek közül csak néhány: a Flex, Badeschiff, a Tel Aviv és az Adrian Wien.

A legtöbb klub kültéri és beltéri helyiséggel egyaránt rendelkezik, így az időjárás nem szegi kedvét egyetlen bulizónak sem. Ha egy kicsit fentebb haladunk a Duna mentén, rábukkanhatunk a Grelle Forelle nevezetű szórakozóhelyre, ami az egyik ékköve a Bécsi bulihelyeknek. Nem messze, már az I. kerületben található a Maxim Wien.

A létesítmény két emeleten képes befogadni embereket, akiknek a house, a techno és a minimal zenék széles választékát kínálja. Leginkább kerülik a mainstream felkapott zenéket és az underground irányvonalat követik. Sajnos a hely csak hétvégén, azaz pénteken és szombaton várja a látogatókat és a többi napon zárva tart. Kárpótlásul a bulik teltházasak és a világ minden tájékáról érkezik DJ, aki a kirobbanó hangulatot garantálja.

A hely adottságainak köszönhetően rendkívül szimpatikus bulizóhely mindenki számára. 1000 négyzetméteren van lehetőségünk kedvenceinkre táncolni és ugrálni. Erre a hatalmas tánctérre valóban szükség is van, ugyanis az egyedi, direkt a hely adottságaira szabott, hangrendszer és a bécsi Neon Golden vizualista csoport által kidolgozott fényhatások olyan mértékben kápráztatnak el, hogy nyomban táncra perdülünk.

A klub teljes területén előforduló hal motívum az egyik védjegyük, illetve, hogy az üveg építőkövekből készült épületbe a hajnali napfelkelte fénye beszűrődik.

Nézzük mi a hely negatívuma. Negatívum nincs, viszont elővigyázatosság van. A szórakozó hely területén tilos fényképeket készíteni, illetve csak 21 évnél idősebb fiatalok léphetnek be, és az underground irányzatot erősítve, nem túl könnyű megtalálni a helyet. A legkönnyebben úgy próbálkozhatunk meg a megtalálásával, ha elmegyünk a Spittelau metrómegállóig, ahonnan a Duna-csatorna mentén követjük a kihelyezett a hal-szimbólumokat. Már maga az út is pusztán egy kaland, akkor gondoljunk bele, milyen lehet egy egész éjszakát itt átbulizni.