Egy igazán jó barkács és kertészeti áruházat a termékek kifogástalan minősége mellett a sokoldalúság is jellemzi, azaz széles termékskálával rendelkeznek.

A kertészeti és barkács felszerelések, eszközök mellett nemcsak vetőmag, növényvédőszer, kapható, hanem az otthonunkkal, háztartásunkkal, fűtéssel kapcsolatos praktikus kiegészítők is, mint például az infrapanel.

A kiegészítő fűtés szerepe

Az energiaárak elszabadulása miatt egyre jobban előtérbe kerülnek a korszerű fűtési rendszerek, mert energetikai szempontból hatékonyabbak, mint a hagyományos. A jól szigetelt házban mindez eredményesebben hasznosul. Ma már egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi energiát fordítunk fűtésre.

Érdemes meggondolni, hogy melyik helyiséget hány fokra melegítjük fel. A hálószobát mindenképp érdemes alacsony hőfokon tartani, az alvásunk is mélyebb, pihentetőbb lesz. A fürdőszobában fontosabb a meleg, de nem a nap 24 órájában. Ezért jó, ha az alap fűtési rendszer mellett infrapanel is található otthonunkban.

Ez a készülék az elektromos áramot hőhullámmá alakítja át, telepítése olcsó és egyszerű, karbantartást nem igényel. Óvatosan kell azonban bánni vele, mert hamar felmelegszik. Hátránya, hogy a hőt egyáltalán nem tartja meg, kikapcsolását követően szinte azonnal lehűl.

Tokyo Solar Okos tükör infrapanel keret nélkül, LED világítással, kép forrása: Profigazda – Gazdabolt

Mint kiegészítő fűtés érdemes a gyerekszobába, fürdőszobába, esetleg a nappaliba beszereltetni, így, ha időszakosan rá kell segíteni az alapfűtésre, akkor az infrapanel bármikor bekapcsolható.

Kertgondozás, kertápolás

Azért a barkácsáruházak fő profilja mégis csak a kisgépek, szerszámok, kerti eszközök, egyéb hozzávalók árusítása. Sok munka van ősszel is a kiskertben. Ahogy a házunkat rendszeresen takarítani kell, nem maradhat el a kert rendbetétele, a lombeltakarítás.

A levágott apróbb ágak, gallyak, lehullott falevelek összegyűjtésére a lombgyűjtő zsák a legmegfelelőbb. Ebben tarthatjuk addig, míg eldöntjük, hogy komposztálni fogjuk, vagy más célra hasznosítjuk, például a fák törzsét óvjuk meg a hidegtől.

A lombgyűjtő zsák praktikusságához kétség sem fér, mert szőtt műanyagból készül, erős alja és füle strapabíró. Évekig használható, összehajtogatva kis helyen is elfér.