A kertes háznak többek között az az egyik előnye, hogy ha szükséges, a házunk felépülte után is tudunk további fedett, zárható helyiséget kialakítani, ezzel megnövelne az alapterületet. Így további hasznos helyhez jutunk. Ehhez nem kell más, csak egy kerti tároló felhúzása, ami nagyon hamar megvan, és még építési engedély sem szükséges hozzá. A piacon többféle termékből választhatunk, és ha megtaláltuk a nekünk megfelelőt, akár mi is megépíthetjük a vásárolt elemekből. Persze egy brigádot is fogadhatunk, de ha van még egy-két segítő kéz, könnyen megbirkózhatunk a feladattal mi is.

Az alapok lerakása

Mivel semmiféle extra szaktudás nem szükséges a felépítéséhez, csak pár dolgos kéz, fogjunk neki, mert hamar kész lehetünk vele.

Még a szükséges elemek megvásárlása előtt készítsük el betonból vagy térkőből az alapot, amire majd feltesszük a tárolót. Ennek mérete a kerti tároló alapterületének függvénye. Figyeljünk a vastagságra is, mert az alapnak nemcsak a kész házat, hanem a benne tárolt dolgok súlyát is el kell bírnia. Alapozás előtt általában szükséges egy kis tereprendezésre is, mert a lábazatnak vízszintesnek kell lennie.

Építés

Ha megérkeztek a szükséges elemek, haverok, és megfelelő az időjárás is, nekiállhatunk az összeszerelésnek. Legelőször azt ellenőrizzük le, hogy megvan-e minden szükséges dolog, amire szükségünk van. Ne csak az elemeket nézzük át, hanem a szerszámok meglétét is. Ne szerelés közben kelljen a szomszédtól egy kalapácsot kölcsönkérni, mert akkor nem fogunk jó ütemben haladni a munkával.

Mindig kövessük az útmutatót, amit kaptunk, mert így hatékonyabbak lehetünk.

Utómunkálatok

Pár óra alatt, – vagy ha a pihenést, étkezést is beleszámítjuk –a nap végére valószínűleg állni fog a kerti tároló. Szükség esetén máris belepakolhatjuk a szerszámokat, eszközöket, de van még tennivalónk. Általában ezek a faházak nem kapták még meg a szükséges felületkezelést, ezért azt nekünk kell elvégezni. A nyers fa nem ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, így az festést igényel.

Vannak, akik még a felépítés előtt vékonyan lazúrozzák az elemeket, de ezt a későbbiekben is megtehetjük. A biztonság kedvéért érdemes száradás után még egy réteget rákenni, hogy még ellenállóbb legyen a nap káros sugaraival és a széllel, csapadékkal szemben.