A különböző helyiségek hangulata nagyban befolyással lehet arra, hogyan érezzük magunkat otthon. A falak dekorációja fontos szerepet játszik a különleges családi légkör megteremtésében. A falmatricák számtalan lehetőséget kínálnak ehhez. Igazi erejük a gyors felhelyezésükben és a változatos megjelenésükben rejlik.

Hangulatváltás néhány mozdulattal

Mivel a minőségi falmatrica termékek számtalan különböző stílusban és dizájnban kaphatók, így valóban megkönnyítik a belső terek személyre szabását. Manapság a hagyományos minták mellett, a szöveggel ellátott változatok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.  Általuk falra vethetjük az álmainkat, üdvözölhetjük az otthonunkba betérő vendégeinket vagy motivációt nyerhetünk a mindennapi küzdelmekhez.

Mindezt úgy tehetjük meg, hogy közben a saját stílusunkat is megjelenhet a falakon.  A matricákkal akár a térbeli hatáson is javítani tudunk, szándékaink szerint optikailag szűkíthetjük, illetve bővíthetjük a tereket.


Fali matricákkal a költséghatékonyság érdekében

Ha már unjuk az otthonunk belső dizájnját, de nem szeretnénk vagyonokat költeni az átalakításra, a falmatricák a lehető legjobb választást biztosítják. A felhelyezésükhöz nem kell szakember segítségét kérni és a falak károsodásától sem kell tartanunk.

Néhány egyszerű lépéssel pillanatok alatt új megjelenést kölcsönözhetünk a helyiségeknek. Legyen szó nappaliról, gyerekszobáról vagy az étkezőről, minimális erőfeszítés mellett a tökéletes hatás érhető el.

Méret és minőség

Mielőtt nekilátnánk kiválasztani és beszerezni a falmatricákat, mérjük fel a rendelkezésre álló falfelület méreteit! Kellemetlen lehet, ha a matrica nem illeszkedik jól vagy itt-ott lelóg. A megfelelő hatás érdekében tervezzünk mindig előre!

A minőséget tekintve válasszunk időtálló termékeket! Fontos, hogy a megrendelni kívánt falmatrica minőségi anyagokból készüljön és a későbbi takarítása se okozzon problémát. Ez különösen kiemelt tényező akkor, ha a falimatricákat gyerekszobába vásároljuk. A gyerekek könnyen maszatolnak, ezért a tisztíthatóság nem elhanyagolható nézőpont.

Gyerekszoba dekorálása

A falmatrica gyerekszobába is ideális, és a felhelyezésébe az apróságokat is bevonhatjuk. A színes választéknak köszönhetően napjainkban minden gyermek megtalálhatja a számára tökéletes mintát. Legyen szó szuper járgányokról, meseszép tájakról vagy az erdő lakóiról, bármit a gyerekszobába varázsolhatunk. Akár a világűrt is otthonunkba csempészhetjük, ha a gyermekünk rajong a csillagokért és bolygókért.  

A lehetőségeknek tényleg csak a képzelet szabhat határokat. Az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak a családfát megjelenítő matricák is. Ezek szintén remek kiegészítői lehetnek a gyermekszobáknak. A kicsik általában szívesen nézegetik a családtagjaik fényképeit, így játszva ismerkedhetnek meg őseik történetével.

Bárhova is szánjuk a fali matricákat, a lényeg, hogy olyan termékeket válasszunk, amelyek között valóban jól érezhetjük magunkat és amelyek segítenek kiragadni minket a hétköznapok szürkeségéből.