Nyáron különösen a nők igyekeznek fogyni és megszabadulni a narancsbőrtől. A diéták, tornagyakorlatok és sok minden más mellett ezeknek a gyümölcsöknek a fogyasztásával felgyorsíthatjuk a zsírégetést és megszabadulhatunk a narancsbőrtől is.

Eper

Az eper, az egyik legmagasabb folsavtartalmú, nagyon népszerű gyümölcsfajta, amely a tavaszi hónapoktól a nyár elejéig megtalálható. Jelentős mennyiségben tartalmaz A- és C-vitamint, valamint szelént és ásványi anyagokban is gazdag. Az egészséges ételek sokszor tartalmazzák, mivel rendkívül finom is.

Őszibarack

Könnyíti az emésztést és felgyorsítja az anyagcserét. Nagyon jó vízhajtó hatású. Gazdag C-, A- és B3-vitaminban, valamint káliumban és folsavban.

Sárgabarack

Segít a fogyásban a rengeteg ásványi anyag és a gazdag vitaminoknak köszönhetően.

Alma

Fogyáshoz a zöldalma jobb választás. A benne lévő vitaminoknak és növényi enzimeknek köszönhetően zsírégető tulajdonságokkal rendelkezik.

Málna

A vörös gyümölcsök közül a málnában van a legtöbb rost. Amellett, hogy alacsony a kalóriatartalma.

Mangó

Bőséges C-vitaminjának köszönhetően azon nyári gyümölcsök közé tartozik, amelyek elősegítik a zsírégetést.

Szilva

Remek C- és A-vitamin, kálium és rostforrás. A nagy antioxidáns kapacitású szilva méregtelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Könnyíti az emésztést és a fogyást.

Cseresznye

A cseresznye, a nyári hónapok egyik kedvenc gyümölcse, mely kiváló antioxidáns forrás. A- és C-vitaminokat tartalmaz. Noha vastartalma miatt támogatja a vértermelést, magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztési problémák megelőzéséhez is.

Körte

Magas rosttartalmának köszönhetően, támogatja az emésztőrendszer működését, hosszú ideig jóllakottság érzetet nyújt és kiváló táplálkozási alternatívát teremt azok számára, akik meg akarják őrizni formájukat.

Dinnye

Magas víztartalmának köszönhetően segít egyensúlyba hozni a nyári hónapokban az izzadsággal járó folyadékveszteséget, és megakadályozza a kiszáradást.

Ha ezekből a gyümölcsökből megfelelő adagot fogyasztunk el naponta a nyári hónapokban, akkor kielégíthetjük a vitamin- és ásványianyag szükségletünk jelentős részét.

Ezenkívül szabályozhatjuk emésztőrendszerünk működését és erősíthetjük immunrendszerünket azáltal, hogy rendszeresen magas rosttartalmú gyümölcsöket fogyasztunk.